Jadłospis 17.03 – 21.03.2025 r.
Poniedziałek 17. 03
Zupa pomidorowa z makaronem 350g pieczywo mieszane 20g |
Filet z kurczaka panierowany 150g Ziemniaki purée 150g Mix z sałat z sosem winegret 150g Owoc sezonowy 100g Kompot owocowy 250g |
Wtorek 18. 03
Zupa ogórkowa 350g pieczywo mieszane 20g |
Pulpet a’la gołąbek 300g Ryż 150g Owoc sezonowy 100g Kompot owocowy 250g |
Środa 19. 03
Zupa barszcz ukraiński 350g pieczywo mieszane 20g |
Racuszki drożdżowe z jabłkiem i cynamonem 250g Sałatka owocowa 150g Kompot owocowy 250g |
Czwartek 20. 03
Zupa koperkowa 350g pieczywo mieszane 20g |
Bitka wieprzowa w sosie własnym 150g Kasza bulgur 150g Surówka z ogórków kiszonych, papryki i cebuli 150g Owoc sezonowy 100g Kompot owocowy 250g |
Piątek 21. 03
Zupa grochowa na boczku 350g pieczywo mieszane 20g |
Paluszki rybne z dorsza 150g Ziemniaki purée 150g Surówka colesław 150g Owoc sezonowy 100g Kompot owocowy 250g |
- UWAGA:
- Jadłospis będzie dostosowany do indywidualnych potrzeb żywieniowych poszczególnych dzieci.
- Prezentowany jadłospis może ulec zmianie z powodów technicznych lub zaopatrzeniowych.
- Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie które, mogą znajdować się w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten, skorupiaki i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne, ryby i produkty pochodne, orzechy ziemne i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (laktoza) orzechy laskowe/migdały, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, Mięczaki i produkty pochodne. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.