Jadłospis

Jadłospis 17.03 – 21.03.2025 r.

Poniedziałek 17. 03

Zupa pomidorowa z makaronem 350g
pieczywo mieszane 20g
Filet z kurczaka panierowany 150g
Ziemniaki purée 150g
Mix z sałat z sosem winegret 150g
Owoc sezonowy 100g
Kompot owocowy 250g

Wtorek 18. 03

Zupa ogórkowa 350g
pieczywo mieszane 20g  
Pulpet a’la gołąbek 300g
Ryż 150g
Owoc sezonowy 100g
Kompot owocowy 250g

Środa 19. 03

Zupa barszcz ukraiński 350g
pieczywo mieszane 20g
Racuszki drożdżowe z jabłkiem i cynamonem 250g
Sałatka owocowa 150g
Kompot owocowy 250g
Zupa koperkowa 350g
pieczywo mieszane 20g 
Bitka wieprzowa w sosie własnym 150g
Kasza bulgur 150g
Surówka z ogórków kiszonych, papryki i cebuli 150g
Owoc sezonowy 100g
Kompot owocowy 250g

Piątek 21. 03

Zupa grochowa na boczku 350g
  pieczywo mieszane 20g
Paluszki rybne z dorsza 150g
Ziemniaki purée 150g
Surówka colesław 150g
Owoc sezonowy 100g
Kompot owocowy 250g

 

  • UWAGA:
  • Jadłospis będzie  dostosowany do indywidualnych  potrzeb żywieniowych poszczególnych dzieci.
  • Prezentowany jadłospis może ulec zmianie z powodów technicznych lub zaopatrzeniowych.
  • Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie które, mogą znajdować się w posiłkach:
  • Zboża zawierające gluten, skorupiaki i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne, ryby i produkty pochodne, orzechy ziemne i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (laktoza)  orzechy laskowe/migdały, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, Mięczaki i produkty pochodne. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.